21 september 2013
11:30

Gammelstads IF

Referat: Pajala IF - Gammelstads IF

Så kom då äntligen seriepremiären. Gammelstad stod för motståndet och det syntes redan på uppvärmningen att tjejerna var sugna att inleda säsongen med en seger.

De börjar bra för vår del. Fröken Kalla gör 1-0 och 2-0 inom loppet av drygt en minut (02.25 och 02.30) och vägen mot 3 pinner verkar öppen. Men så slarvar vi två gånger om och gästerna bjuds in i matchen med två enkla mål (04.39 och 05.46). Som tur är tar vi kommandot igen nästan omgående då kapten Torneus sätter en backhand. Samme kapten gör även 4-2 efter fint sammarbete med Emma. 18.17 åker vi på en tvåa, men boxen spelar bra och resultatet står sig perioden ut. Trots ledning upplever vi det aningen stressat och att vi gör väl många "unforced errors" som det heter på tennisspråk.

Vi får en flygande start på andra. De sista sekunderna i box klaras utan större problem och när vi blir fulltaliga startar Emma en kontring. Bollen hamnar hos Viola som helt fri med målisen spelar bollen i sidled till Evvis som har öppet mål och 5-2 är ett faktum. Andra perioden är hyfsat jämn, men jag tycker ändå att vi skapar farligare chanser och borde nog gjort ngt mål till. Gif är åxå nära då de har en boll i ribban när Evvis sitter av en tvåa.

5-2 inför sista känns helt ok. Vi spelar bra försvarsspel och har bra fantasi och bollrull i anfalsspelet. I sista perioden spelar vi riktigt bra. Gästerna skapar nästan ingenting och vi briljerar framåt. Först bjuder Tova på en riktig kanon upp i krysset till 6-2. Sedan slår Evvis en passning som skär som smör genom gästernas försvar till Emma som nyper direkt fram till 7-2. Vid 8-2 gör Evvis bort 3 motståndare innan hon otagbart skjuter 8-2 stolpe in. Viola avslutar målskyttet efter att Henta krigat fram bollen åt henne.

Som helhet en bra premiär. Visst fanns det saker att förbättra, men jag tror mycket berodde på "premiärnerver". Uppspelen tåls det dock att surra lite mer om.

Många var bra. Stina visade stundtals upp fenomenal speluppfattning då hennes uppspel satt som ett smäck på medspelarnas klubbblad. Sanna var grym i första halvan av matchen. Mattades ngt mot slutet, men visade fin glöd trots trytande ork. Evvis och Emma hittade varandra bra och skapade mycket tillsammans. Evvis slutade på 4 + 1 vilket är fantastiskt bra i en seriepremiär. Inka syns inte mycket, men är felfri i försvarsjobbet. Någon som gått framåt rejält sedan förra säsongen är Tova. Shit vilket lyft! Var som en iller på motståndarbackarna och gjorde ett snyggt mål. Därför fick Örjan följa med henne på födelsedagskalas.

Nästa vecka åker vi ner till Gammelstad för returmöte i en ny match med nya förutsättningar.